Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2019

За порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинили загибель дитини, судитимуть посадовця ПАТ «Хмельницькобленерго»

За процесуального керівництва Новоушицького відділу Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, слідчим відділом Новоушицького відділення Дунаєвецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинили загибель дитини.
 

Встановлено, що у жовтні 2017 року в приміщенні трансформаторної підстанції, яка розташована у с. Куражин Новоушицького району, електричним струмом був уражений восьмикласник, який загинув на місці події.
 

Вказаний нещасний випадок стався через неналежне виконання своїх посадових обов’язків одним із працівників ПАТ «Хмельницькобленерго» при обслуговуванні електроустановки.
 

Так, після проведення, ще за місяць до трагедії, робіт з обслуговування підстанції, майстер дільниці не закрив приміщення електроустановки та не вжив жодних заходів, які виключають вільне потрапляння туди сторонніх осіб.
 

Внаслідок такої легковажності посадовця юнак зміг легко потрапити у заборонене місце.
 

Як повідомив начальник Новоушицького відділу Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Рибіцький, за результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, що спричинило загибель людей).
 

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду.
 


Довідково: санкцією ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1985