Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2018

На Хмельниччині на одержанні неправомірної вигоди викрито двох працівників патрульної поліції

Прокуратурою Хмельницької області в рамках здійснення процесуального керівництва в кримінальному провадженні спільно зі співробітниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, управління Служби безпеки України та слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано незаконні дії двох інспекторів патрульної поліції.

Установлено, що вказані правоохоронці в середині серпня цього року запропонували зупиненому ними порушнику Правил дорожнього руху передати їм 20 тис. грн. за непритягнення до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Оскільки на час зупинки водія патрульними таких коштів у чоловіка не було, поліцейські наказали передати йому гроші впродовж кількох днів.

Обох поліцейських 29.08.2018 затримано в порядку ст. 208 КПК України, безпосередньо після передачі їм частини обумовленої суми в розмірі 16 тис. грн. Неправомірно одержані кошти вилучено.

Прокуратурою області затриманим повідомлено про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовими особами за попередньою змовою) здійснюється слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області.

На даний час у кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі дії.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2174