Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2018

На Хмельниччині судитимуть керівника комунального підприємства, якого підозрюють у вчиненні корупційного правопорушення

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

За процесуального керівництва Нетішинського відділу Шепетівської місцевої прокуратури слідчим відділом Нетішинського відділення Славутського відділу Головного управління Національної поліції в області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення корупційного правопорушення керівником одного з комунальних підприємств міста Нетішина.
 

Встановлено, що, зловживаючи своїм службовим становищем, посадовець привласнив кошти очолюваного комунального підприємства в розмірі 23 тис. грн.
 

Окрім цього, з метою одержання кваліфікаційного сертифікату, який надає йому можливість займатись професійною діяльністю з технічної інвентаризації нерухомого майна, зловмисник здійснив службове підроблення. Не маючи необхідного стажу роботи за фахом, чоловік вніс до своєї трудової книги недостовірні відомості щодо займаної ним посади.
 

Як повідомив начальник Нетішинського відділу Шепетівської місцевої прокуратури Володимир Гончарук, за результатами розслідування зібрано достатню кількість доказів для оголошення вказаній особі про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 

За клопотанням сторони обвинувачення керівника підприємства відсторонено від займаної посади.
 

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Нетішинського міського суду.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 4568