Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2018

На Хмельниччині прокуратура вимагає повернення навчальним закладам земельних ділянок вартістю 1,3 млн грн

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин та охорони дитинства.
 

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено факти неправомірного використання приватними агровиробниками земель загальноосвітніх шкіл.
 

Так, встановлено, що у січні цього року між загальноосвітньою школою та одним із товариств укладено договір так званого соціального партнерства, відповідно до якого суб’єкту господарювання у користування передано земельну ділянку площею 25 га,  розташовану за межами населеного пункту Перерослівської сільської ради Білогірського району.
 

Вказана земля вартістю понад 800 тис. грн. належить навчальному закладу на праві постійного користування ще з 1991 року.
 

Під виглядом укладеного  правочину насправді приховано оренду землі та в порушення вимог законодавства ділянка фактично використовується приватним агровиробником для отримання прибутку.
 

На підставі аналогічного договору іншому суб’єкту господарювання у березні поточного року у користування для вирощування сільськогосподарської продукції передано земельну ділянку площею близько 15 га, розташовану за межами населеного пункту Миклашської сільської ради Білогірського району, що також належить школі на праві постійного користування.
 

Повноважень розпоряджатись зазначеними земельними ділянками за відсутності рішення відповідного органу виконавчої влади та без проведення аукціону навчальні заклади не мали.
 

Як повідомив керівник Старокостянтинівської місцевої прокуратури Василь Сліпець, враховуючи виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання вказаних договорів недійсними та звільнення незаконними користувачами земельних ділянок закладів освіти.
 

Позови прокурора перебувають на розгляді у господарському суді Хмельницької області.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2190