Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2018

Хмельницькою місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом неправомірного відчуження з державної власності 35 га землі вартістю понад 1,1 млн грн

Органами прокуратури області, в межах реалізації конституційної функції представництва інтересів держави у суді, проводиться робота з виявлення порушень у сфері земельних відносин.
 

Місцевою прокуратурою встановлено факти протиправного розпорядження землями на території Хмельницького району.
 

Рішенням Хмельницької районної державної адміністрації за заявою одного із державних сільгосппідприємств, що знаходиться в підпорядкуванні Національної академії аграрних наук України, - припинено право користування земельними ділянками державної власності площею 2095 га.
 

Оскільки органом управління майном підприємства є Національна академія аграрних наук України, яка згоду на вилучення землі не давала та рішення про її відчуження не приймала, у судовому порядку розпорядження райдержадміністрації визнано протиправним та скасовано.
 

Однак, в період припинення державним підприємством права користування ділянками, призначеними для проведення наукових досліджень з метою розвитку аграрного сектору держави, 35 га землі вартістю понад 1,1 млн. грн. передано у приватну власності громадян.
 

Як повідомив заступник керівника Хмельницької місцевої прокуратури Віталій Довгань, за вказаним фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).
 

Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділенню районного відділення Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.
 

На даний час вживаються заходи та проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2253