Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2018

За одержання неправомірної вигоди засуджено ревізора-інспектора фіскальної служби Хмельниччини

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

Завдяки спланованій та якісній роботі слідчих прокуратури області, належному процесуальному керівництву та підтриманню державного обвинувачення прокурорами прокуратури області Ізяславським районним судом ухвалено обвинувальний вирок стосовно колишнього працівника Головного управління ДФС України в області.
 

Перебуваючи на посаді головного державного ревізова-інспектора, за результатами проведеної перевірки правоохоронець виявив порушення у діяльності фізичної особи-підприємця та за 4 тис. грн. неправомірної вигоди в акті перевірки пообіцяв зафіксувати лише частину з них. При цьому посадовець запевнив підприємця, що за викладені в акті правопорушення замість ймовірного штрафу в розмірі 10 тис. грн. до нього будуть застосовані мінімальні штрафні санкції.
 

Під час одержання обумовленої суми хабара зазначену особу викрито «на гарячому».
 

Вироком суду особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого службового становища).
 

У межах санкції вказаної статті його засуджено до покарання у виді 25,5 тис. грн. штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій представника органу влади, строком на 2 роки.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2380