Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2018

На Хмельниччині до 5 років позбавлення волі засуджено колишнього начальника районного відділу державної виконавчої служби, який вимагав та одержав неправомірну вигоду за зняття арешту з автомобіля

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
 

«Старокостянтинівською місцевою прокуратурою в суді доведено вину колишнього начальника районного відділу державної виконавчої служби у вчиненні корупційного злочину», - повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Ярослав Лісовий.
 

Стороною обвинувачення встановлено та підтверджено зібраними у провадженні доказами, що у грудні 2016 року вказаний посадовець за звільнення з-під арешту автомобіля вимагав у громадянина неправомірну вигоду.
 

Після одержання коштів в розмірі 5800 гривень особу було викрито та затримано правоохоронцями.
 

Судом правопорушнику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави, якою він скористався. 
 

За ініціативи прокуратури обвинуваченого відсторонено від посади та в подальшому звільнено.
 

Вироком суду колишнього посадовця визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з її вимаганням).
 

У межах санкції вказаної статті його засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, строком на 1 рік та з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2675