Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2018

Працівника виправної колонії на Хмельниччині притягнуто до відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією

Правоохоронними органами Хмельниччини, як спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції, вживаються заходи для притягнення винних у порушенні вимог антикорупційного законодавства осіб до визначеної Законом відповідальності.
 

Працівниками Хмельницької місцевої прокуратури забезпечено участь у судовому розгляді протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, складеного за матеріалами прокуратури співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України відносно  інспектора однієї з виправних колоній на Хмельниччині.
 

Законодавство передбачає обов’язок посадовців відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
 

У порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» працівник установи виконання покарання при граничному терміні подання е-декларації за 2016 рік до 01.05.2017, без поважних на те причин подав її через 7 місяців – у грудні минулого року.
 

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Віталій Довгань, за результатами судового розгляду матеріалів справи працівника колонії визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (порушення вимог фінансового контролю).
 

Постановою Хмельницького міськрайонного суду на правопорушника накладено стягнення у виді 850 грн. штрафу.
 

Окрім того, місцевою прокуратурою керівництву виправної колонії внесено подання з вимогою проведення службового розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушення.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2208