Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2017

Правоохоронцями Хмельниччини проводиться розслідування у кримінальному провадженні за фактом державної зради та готування до терористичного акту

Правоохоронними органами проводиться активна робота щодо викриття фактів посягання на територіальну цілісність та недоторканість нашої держави, попередження вчинення терористичних актів та інших неправомірних дій, що можуть завдати шкоди життю і здоров’ю громадян.
 

За належного процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, в рамках кримінального провадження за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що розслідується слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області, завдяки вдало спланованій та проведеній спецоперації співробітниками Служби безпеки України в області попереджено терористичний акт на території Хмельниччині.
 

Правоохоронці кілька місяців збирали доказову базу та документували протиправну діяльність зловмисників.
 

Встановлено, що мешканка обласного центру, спілкуючись через соціальні мережі із представниками спецслужб Російської Федерації, з ідейних міркувань погодилась надати їм допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. На виконання завдань вона збирала та передавала спецслужбам іншої держави інформацію про військові частини та підприємства, задіяні в проведенні антитерористичної операції на сході України, відстежувала протестні настрої серед населення Хмельницької області під час проведення акцій протесту та мітингів в рамках так званого «третього Майдану».
 

Окрім цього, хмельничанка з метою підготовки до терористичного акту у місті Хмельницькому, на виконання вказівки так званого «куратора», прибула у місто Одеса, де від своїх спільників отримала переданий автобусом із Придністров’я та замаскований у пачці з-під кави вибуховий пристрій, який складається з двох тротилових шашок вагою по 200 гр кожна та пластичної речовини, в якій впресовано запал ручної гранати.
 

Тільки завдяки пильності правоохоронців теракт вдалось попередити, жінку із вибухівкою затримано 6 квітня 2017 року у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 

Вказаній особі уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинені за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 28. ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі вибуховими речовинами, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
 

Окрім цього, у рамках провадження встановлено факти вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 (готування до терористичного акту, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, що стало підставою для внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
 

Наразі проводяться слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне та неупереджене дослідження усіх обставин вчиненого.
 

Затриманій особі обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2639