Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2017

За принципової позиції прокуратури Хмельницької області повернуто державі більше 57 га земель сільськогосподарського призначення вартістю майже 2 млн грн

Прокуратурою Хмельницької області забезпечено повне виконання рішення господарського суду Хмельницької області, а земельну ділянку нормативною грошовою оцінкою майже 2 мільйони гривень повернуто державі.


Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Андрій Гаврилик.


Встановлено, що на підставі відповідного розпорядження між Шепетівською райдержадміністрацією та фермерським господарством в січні 2015 року укладено договір оренди невитребуваної земельної частки (паю).


Мова йде про земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею більше 57 гектарів, яку передано комерційному суб’єкту.


Як з’ясувалось, райдержадміністрація не наділена повноваженнями розпоряджатися вказаними сільгоспугіддями, в тому числі передавати їх в оренду, оскільки вони не є невитребуваними земельними частками (паями).


Тому, прокуратура звернулася до господарського суду Хмельницької області з позовними вимогами про визнання недійсними розпорядження голови Шепетівської райдержадміністрації та зазначеного договору оренди.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1974