Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2016

Прокуратура Хмельниччини продовжує виявляти незаконні схеми заволодіння землями водного фонду

Прокуратура Хмельниччини продовжує активно протидіяти незаконному заволодінню земельними ділянками водного фонду під виглядом безкоштовної приватизації земель сільськогосподарського призначення.


Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Андрій Гаврилик.


Так, 24 листопада поточного року прокуратурою області розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190, ч. ч. 1, 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України за фактами шахрайства, підроблення та використання таких документів, а також зловживання службовим становищем, вчинених з метою заволодіння земельними ділянками водного фонду на території Гелетинецької сільської ради Хмельницького району. 


Встановлено, що службові особи одного із відділів Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, достовірно знаючи, що земельні ділянки площею понад 9 гектарів вартістю більше 1 мільйона гривень є землями водного фонду і не можуть передаватись у приватну власність, підробили документи щодо їх належності до земель сільськогосподарського призначення та надали 5 громадянам для ведення особистого селянського господарства.


У межах цих самих земель ще 5 ділянок загальною площею майже 6 гектарів вартістю близько 700 тисяч гривень також вибули з державної власності внаслідок підроблення документів, що посвідчують право приватної власності на них.

В подальшому на зазначених землях облаштовано водний об’єкт, а саме став для рибогосподарських потреб.


За аналогічними фактами в листопаді 2016 року прокуратурою області та Хмельницькою місцевою прокуратурою зареєстровано ще два кримінальні провадження.


Встановлено, що внаслідок зловживань службових осіб Кам’янець-Подільського та Хмельницького районних відділів земельних ресурсів, а також однієї із сільських рад Кам’янець-Подільського району, з державної власності незаконно вибули земельні ділянки водного фонду, одна з яких площею 8 гектарів вартістю понад 700 тисяч гривень, а інша – 5 гектарів вартістю майже 2 мільйони гривень.


Окрім цього, прокуратурою готуються позовні заяви з метою повернення державі незаконно відчужених земель водного фонду.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2139