Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2016

Через зловживання чиновників на Хмельниччині незаконно приватизовано землі лісу

    Прокуратурою Хмельницької області зареєстровано кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України), службовими особами відділу Держкомзему, державної адміністрації та лісокомунального сільгосппідприємства одного із районів.
    Встановлено, що ці особи, в інтересах двох громадян, склали завідомо недостовірні документи про нібито перебування земельних ділянок площею понад 4 га у складі земель сільськогосподарського призначення та земель водного фонду, затвердили проекти землеустрою та передали цим громадянам близько 3 га в оренду для риборозведення і майже 1 га у приватну власність для ведення особистого селянського господарства.
    Надалі, приватизований 1 га земель було реалізовано товариству з обмеженою відповідальністю, кінцевий бенефіціарний власник якого зареєстрований у республіці Кіпр.
    При цьому, посадовцям достовірно було відомо, що зазначені землі відносяться до лісового фонду, перебувають у постійному користуванні лісокомунального підприємства і в нього не вилучались. Законодавством не передбачено право безоплатної приватизації громадянами земельних ділянок лісового фонду чи отримання їх в оренду для рибогосподарських потреб без попереднього вилучення із земель такого фонду.
    Внаслідок протиправних дій посадовців із державної власності та з користування держпідприємства незаконно вибули більше 4 га лісових земель орієнтовною вартістю 140 тис. гривень.
    Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ГУ ПН в  області за процесуального керівництва прокуратури області.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2535