Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2016

Прокуратура вимагає звільнити пільгових дошкільнят від плати за харчування

    Такі позовні вимоги пред’явила у суд Старокостянтинівська місцева прокуратура до однієї з сільських рад Красилівського району.
    З’ясовано, що рішенням сесії сільради встановлено на 2016 рік батьківську плату за харчування дітей у дошкільному навчальному закладі в розмірі 7  грн. за день та половину від цієї вартості для багатодітних сімей.
    Однак, всупереч законодавству, вказаним рішенням не передбачено звільнення окремої категорії батьків від плати за харчування дошкільнят. Зокрема, йдеться про дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей і таких, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Так, лише двох останніх категорій у сільському дитсадочку налічується 7 вихованців.
    Як повідомив в.о. керівника місцевої прокуратури Олексій Олійник, названим рішенням порушено право на безоплатне харчування у дошкільних навчальних закладах дітей-пільговиків. У їх інтересах прокуратура звернулася в суд з позовом про зобов’язання сесії сільської ради внести до рішення відповідні зміни.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 2487