Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2017

Забезпечення доступу до публічної інформації у першому кварталі 2017 року

На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та наказу Генерального прокурора України від 30.12.2015 № 430 «Про організацію діяльності органів прокуратури України з особистого прийому, розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації» органами прокуратури Хмельницької області вживалися заходи, спрямовані на забезпечення права на інформацію.
 

Загалом органами прокуратури області у 2017 році розглянуто 20 запитів відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (проти 24 у І кварталі 2016 року, або на 16% менше).
 

За результатами розгляду 15 запитів – задоволено, на 4 – надано роз’яснення, у 1 – обґрунтовано відмовлено у задоволенні запиту. Іншим розпорядникам інформації надіслано 4 запити.
 

Найбільше запитів розглянуто апаратом прокуратури області – 9 (45% від загальної кількості), 4 – відповідно до ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» надіслано для розгляду належним розпорядникам інформації.
 

Усі запити розглянуто в межах визначеного Законом п’ятиденного строку.
 

Переважна більшість запитів на інформацію надійшла від громадян – 14. Засобами масової інформації скеровано 4 запити, громадськими організаціями та об’єднаннями – 2.
 

Найбільше запитів вирішено з питань представництва – 3, про надання статистичної інформації – 3, з питань досудового розслідування – 3, кадрових питань – 1, з інших питань – 10.
 

Задоволених скарг на дії працівників прокуратури при розгляді інформаційних запитів за вказаний період немає.
 
 
Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень та запитів

кількість переглядів: 1143