Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2016

Органи прокуратури Хмельниччини торік розглянули майже півсотні запитів на інформацію

    На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та наказу Генерального прокурора України від 30.12.2015 № 430 «Про організацію діяльності органів прокуратури України з особистого прийому, розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації» органами прокуратури Хмельницької області вживалися заходи, спрямовані на забезпечення права на інформацію.
    Найбільше запитів розглянуто апаратом прокуратури області – 28 (84% від отриманих), 5 – відповідно до ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» надіслано для розгляду належним розпорядникам інформації.
    Із загальної кількості розглянутих запитів на 25 надано інформацію, та на 3 запити надано роз’яснення.
    Переважна кількість запитів на інформацію надійшла від громадян – 16. Засобами масової інформації скеровано 10 запитів, громадськими організаціями та об’єднаннями – 6, іншими юридичними особами – 1.
    Більшість запитів стосувалась кадрових питань – 11, про надання статистичної інформації – 4, з питань досудового розслідування – 3, з інших питань – 7.
    Загалом органами прокуратури Хмельниччини у 2015 році розглянуто 43 запити (торік 51) відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».
    За результатами розгляду 34 – задоволено, на 7 – надано роз’яснення, у двох – обґрунтовано відмовлено в задоволенні запиту. Іншим розпорядникам інформації надіслано 7 запитів.
    Усі запити розглянуто в межах визначеного Законом п’ятиденного строку. Відповіді органів прокуратури на такі запити не оскаржувались.
За інформацією відділу організації прийому громадян,
розгляду звернень та запитів прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 1195