Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2023

За апеляцією прокуратури винуватці ДТП, у якій згоріло четверо людей, понесуть жорсткіше покарання (ФОТО)

За результатами розгляду апеляційної скарги обласної прокуратури Хмельницьким апеляційним судом скасовано вирок Красилівського районного суду, яким двох осіб засуджено за ДТП, у якій згоріло четверо людей.
 
Подія сталась неподалік села Веселівка Красилівської ОТГ у травні 2021 року.
 
44-річний водій фури «DAF», незважаючи на перевантаження автопоїзда, передав кермо 23-літньому хлопцю, який не мав водійського посвідчення відповідної категорії та навичок керування таким автомобілем.
 
Водій не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу, якою рухались автомобілі «Opel Combo» та «Mercedes-Benz Sprinter» та допустив зіткнення.
 
В результаті аварії відбулось загорання. Водії транспортних засобів, які перебували на відведених для них смугах, а також їхні пасажири загинули на місці події.
 
Суд першої інстанції визнав винним 23-річного хлопця за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило летальні наслідки) та призначив покарання - 6 років позбавлення волі.
 
Іншого водія фури засудили за ст. 287 КК України (допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має права на керування транспортним засобом) та призначили покарання - 2 роки обмеження волі.
 
Прокурори оскаржили вирок в апеляційному порядку у зв’язку з м’якістю призначеного покарання.
 
Апеляційний суд прислухався до доводів сторони обвинувачення, скасував вирок та ухвалив новий, яким молодика засуджено до 7 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки та призначив 2 роки 6 місяців в’язниці іншому водію.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 852