Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.05.2023

На Хмельниччині судитимуть заступника директора держпідприємства, який привласнив майже 900 тис грн

Прокурори Шепетівської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно заступника директора з фінансово-економічних питань – головного бухгалтера одного з державних підприємств за фактами заволодіння чужим майном, вчинене повторно в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем та несанкціонованої зміни інформації, яка обробляється в автоматизованій системі, що заподіяло значну шкоду (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 362 КК України).
 
За даними слідства, службовець домовився з приватним підприємцем про постачання для держпідприємства побутової техніки вартістю майже 900 тис грн. За товар розрахувався з каси, а отримані цінності використав на власні потреби.
 
В електронних відомостях про рух бюджетних коштів зробив відмітку про витрати на закупівлю матеріально-технічних цінностей для підприємства.
 
Йому загрожує від 7 до 12 років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими Шепетівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 722