Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2023

Жителя Хмельниччини, який шляхом підкупу намагався уникнути кримінальної відповідальності за крадіжку, засуджено до 5 років позбавлення волі

За результатами розгляду апеляційної скарги сторони захисту апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, відповідно до якого 34-річного жителя м. Старокостянтинів засуджено до 5 років 1 місяця позбавлення волі.
 
Стороною обвинувачення у суді доведено, що раніше судимий за вчинення крадіжки чоловік, перебуваючи на іспитовому терміні, вкрав 800 грн із сумки працівниці готелю, яка тимчасово відлучилась зі свого робочого місця.
 
Розуміючи, що за вчинене йому загрожує в’язниця, з метою уникнення відповідальності засуджений намагався за 400 доларів США «підкупити» начальника одного із відділів районного управління поліції. Під час передачі коштів крадія затримали.
 
Вироком Старокостянтинівського районного суду його засуджено за ч. 2 ст. 185 та ч. 3 ст. 369 КК України та призначено покарання у виді 5 років 1 місяця позбавлення волі.
 
Даний вирок сторона захисту оскаржила в апеляційному порядку, однак за принципової позиції сторони обвинувачення апеляційний суд залишив рішення без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення.
 
Вирок набрав законної сили.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 821