Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2023

«Мішали» спирт з водою та барвниками – повідомлено про підозру трьом членам організованого злочинного угрупування (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури трьом жителям Кам’янечини повідомлено про підозру у незаконному виготовленні, зберіганні з метою збуту та збуті алкогольних напоїв, вчинене організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. ч. 1, 2 ст. 204 КК України).
 
Такий «бізнес» організував 42-річний мешканець м. Кам’янець-Подільський. До справи долучив ще двох чоловіків. Як цех для виготовлення алкоголю використовували гаражне приміщення.
 
Спільники змішували спирт з водою і спеціальними барвниками та смаковими домішками, що дозволяло отримувати «товарний» вигляд суміші у вигляді «коньяку».
 
Збували «товар» через заклади швидкого харчування та на ринку у Кам’янці.
 
Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем незаконного виготовлення алкогольної продукції правоохоронцями виявлено та вилучено понад 640 л виготовлених таким чином алкогольних напоїв та більше 200 л спирту, який учасники групи ще не встигли використати, а також обладнання для виготовлення та розливу фальсифікату.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ.
 
Довідково: санкція ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 756