Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2023

Завдяки реагуванню ювенальних прокурорів випускники навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, будуть забезпечені одноразовою грошовою допомогою

За втручання прокуратури випускникам загальноосвітніх навчальних закладів Хмельниччини, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мають нарахувати та виплатити одноразову державну допомогу.
 
Встановлено, що Новодунаєвецька селищна рада не виплачувала дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які закінчили загальноосвітні навчальні заклади громади, одноразову державну допомогу у розмірі шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку.
 
Випускникам, які закінчили навчання у 2020-2021 роках, не нараховано та не виплачено понад 54 тис грн.
 
Щоб усунути вказані порушення та забезпечити усіх дітей зазначеної категорії правом на одержання вказаної допомоги, Кам’янець-Подільська окружна прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом.
 
Хмельницький окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги прокурора та зобов’язав селищну раду нарахувати та виплатити вказані кошти.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 624