Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2023

На Хмельниччині судитимуть чиновників, які підробили рішення сесій про виділення землі своїм родичам

Прокурорами Хмельницької окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно ексголови та колишнього секретаря однієї із сільських рад тоді ще Старокостянтинівського району за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
Встановлено, що обвинувачені у 2020 році підробили рішення сесій, на підставі яких їхні родичі набули право приватної власності на земельні ділянки комунальної власності загальною площею майже 24 га. Такими діями територіальній громаді завдано шкоди на суму понад 460 тис грн.
 
Обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Наразі земельні ділянки арештовано. В рамках кримінального провадження готуються цивільні позови про стягнення вказаних збитків.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 782