Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2023

На Хмельниччині повідомлено про підозру правоохоронцю, який обіцяв «вирішити питання» щодо не притягнення до адмінвідповідальності за п’яне водіння

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому начальнику відділу реагування патрульної поліції одного з районних управлінь поліції ГУНП в області за фактом прийняття пропозиції, обіцянки та одержання неправомірної вигоди для третьої особи, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
 
Встановлено, що у січні минулого року поліцейський пообіцяв через третю особу «допомогти» громадянину уникнути покарання за водіння у нетверезому стані.
 
Такі «послуги» співробітник поліції оцінив у 8 тис грн.
 
Йому загрожує покарання у виді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 
Також перевіряється причетність підозрюваного до вчинення аналогічних злочинів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими управління СБУ за оперативного супроводу працівників територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 526