Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2023

За принципової позиції прокуратури апеляція залишила без змін вирок суду першої інстанції, яким чоловіка, що кинув гранату на літню терасу з людьми засуджено до 12 років позбавлення волі

У серпні минулого року жителя Кам’янеччини суд визнав винним у закінченому замаху на умисне вбивство двох і більше осіб, в тому числі малолітньої дитини, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох осіб, з хуліганських мотивів, а також у незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 2,.5, 7 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
У липні 2021 року на одній із вулиць у Кам’янці-Подільському нетверезий місцевий мешканець, сидячи за столом на літній терасі, дістав ручну гранату «РГН», витягнув кільце із запалу та умисно кинув біля сусідніх столів.
 
Від вибуху найбільше постраждала 4-річна дівчинка, отримавши поранення грудної клітини. Ще п’ятеро дорослих отримали тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості.
 
Засуджений не погодився з суворістю призначеного йому покарання та звернувся зі скаргою до апеляційного суду.
 
Однак судом апеляційної інстанції відхилено усі доводи сторони захисту та залишено рішення суду першої інстанції без змін.
 
Найближчі 12 років він проведе за ґратами.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 639