Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2023

На Хмельниччині директор підрядної організації підозрюється у привласненні понад 3,3 млн грн, призначених на капітальний ремонт стадіону в м. Кам’янець-Подільський

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору підрядної організації за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому у особливо великих розмірах та вчинення фінансових операцій з коштами, одержаними злочинним шляхом ( ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).
 
Встановлено, що у 2020 році з державного бюджету виділено кошти на капітальний ремонт міського стадіону ім. Тонкочеєва в місті Кам’янець-Подільський.
 
Підрядникові згідно з договором про виконання робіт, який укладено з Кам’янець-Подільською міською радою, було перераховано аванс - понад 3,3 млн грн бюджетних коштів, частина яких - з місцевого бюджету.
 
Однак підозрюваний роботи не виконав, а кошти привласнив та витратив на власні потреби - погашення кредиту.
 
Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням поліції ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 866