Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2023

На Хмельниччині судитимуть молодика, який побив поліцейського

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно 19-річного жителя Хмельницького району за фактом умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків  (ч. 2 ст. 345 КК України).
 
У січні цього року на службовий планшет екіпажу поліцейських надійшло повідомлення, що водій автомобіля марки «Mitsubishi» у м. Деражня керує транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.
 
Помітивши вказане авто, правоохоронці зупинили порушника.
 
Пройти освідчення на стан сп’яніння кермувальник відмовився та поводив себе агресивно - хапав інспектора поліції за формений одяг та штовхав.
 
А 19-річний юнак, який їхав як пасажир, почав бити лейтенанта поліції скляною пляшкою по голові, спричинивши правоохоронцеві тілесні ушкодження.
 
За скоєне йому загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.
 
На водія склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 130 КУпАП.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1196