Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2023

На Хмельниччині повідомлено про підозру чоловіку, який незаконно видобував пісок на території Національного природного парку «Подільські Товтри» (ФОТО)

За процесуального керівництва Кам’янець-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру 30-річному жителю Кам’янеччини за фактом незаконного видобування корисних копалин у великому розмірі, вчиненого на території природно-заповідного фонду та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом ( ч. 1 ст. 209, ч. 3 ст. 240 КК України).
 
Правопорушення сталось у липні минулого року. Не маючи жодних законних підстав та документів чоловік видобував пісок на території Національного природного парку «Подільські Товтри» неподалік села Гораївка, після чого за допомогою спецтехніки та двох помічників вивіз його з метою продажу.
 
Зловмиснику вдалось видобути майже 300 кубічних метрів піску, внаслідок чого державі заподіяно збитків на суму близько 320 тис грн.
 
Частину піску він продав мешканцю с. Стара Ушиця.
 
Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 790