Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2023

Викрито жителя Хмельниччини, який налагодив схему незаконного втручання в діяльність операторів мобільного зв’язку (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури слідчими СУ ГУНП в Хмельницькій області, спільно із працівниками відділу протидії кіберзлочинам та СБУ у Хмельницькій області, викрито мешканця Кам’янець-Подільського, який за допомогою програмно-апаратного телекомунікаційного комплексну здійснював несанкціоноване втручання в мережі електрозв’язку.
 
Чоловік придбав та встановив у своєму помешканні спеціалізоване телекомунікаційне обладнання, за допомогою якого переналаштовував SIM-карти мобільних операторі, що дозволяло безкоштовно телефонувати за кордон.
 
Апаратура також дає можливість реєстрації «фейкових» аккаунтів для подальшого вчинення шахрайських дій; реєстрації облікових записів в соціальних мережах та месенджерах для подальшої розсилки посилань на фішингові ресурси; реєстрації облікових записів в сервісах онлайн банкінгу від імені третіх осіб з метою легалізації грошових коштів отриманих злочинним шляхом.
 
У ході санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, яка використовувалась у протиправній діяльності, 240 SIM-карт операторів мобільного зв’язку, спеціалізоване обладнання і програмне забезпечення.
 
Слідчими здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж, вчинені під час воєнного стану). Санкція статті передбачає покарання від 10 до 15 років позбавлення волі.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 954