Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2023

Труїли дівчат по всій Україні – засуджено трьох членів організованої групи на Хмельниччині

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури суд визнав винними трьох членів організованої групи, які труїли людей по всій Україні з метою заволодіння їхнім майном (ч. 2, 3, 4 ст. 187, ч. 3 ст. 28, ч. 2, 3 ст. 15, п.п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Організатором злочинної групи була 23-річна мешканка одного із сіл Миколаївської області. Спочатку дівчина втягнула у злочинну діяльність свого 30-річного товариша, уродженця Луганщини, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за пограбування та шахрайства.
 
Спільники отруїли трьох дівчат з Донеччини, підсипавши їм у їжу небезпечний препарат, аби викрасти у них ювелірні прикраси та гроші.
 
Згодом зловмисниця долучила до групи ще одного знайомого – 31-річного мешканця Запоріжжя.
 
Разом вони винаймали у автопрокатах автомобілі і роз’їжджали Україною, вишукуючи чергових жертв на курортах, базах відпочинку та розважальних закладах.
 
Організаторка представлялася сестрою чоловіків і пильно стежила за реалізацією злочинів. Хлопці знайомилися з потенційними жертвами та, втершись у довіру, підсипали їм отруйну речовину у їжу або напої. Коли потерпілі втрачали свідомість, — грабували їх.
 
«Працюючи» у Хмельницькому, зловмисники завищили дозу препарату, який додали у каву двом хмельничанкам, познайомившись з ними у нічному клубі. Одна з жінок, 29-річна мешканка обласного центру, померла від отруєння прямо на вулиці, а її 32-річну подругу ледве врятували лікарі.
 
Експертиза показала, що смерть потерпілої наступила від отруєння антипсихотичним препаратом.
 
Жінку та одного спільника засуджено до 14 років позбавлення волі, ще одного фігуранта – до 10 років 6 місяців ув’язнення, з конфіскацією майна усіх.
 
Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1428