Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2023

Експосадовець з Хмельниччини постане перед судом за розтрату майна на суму майже 800 тис грн

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього директора Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
При проведені аудиторських перевірок комунальних закладів, які підпорядковуються Хмельницькій обласній раді, в закладі, який очолював обвинувачений, виявили розтрату майна на суму майже 800 тис грн.
 
Зловмисник виїхав з території України, тому правоохоронці оголосили його в міжнародний розшук як особу, що переховується від органів досудового розслідування.
 
Йому загрожує покарання у виді ув’язнення на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням поліції ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1079