Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2023

Вимагали неіснуючий борг в місцевих підприємців – повідомлено про підозру чотирьом хмельничанам (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури працівниками слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НП України на вимаганні коштів у приватних підприємців викрито та повідомлено про підозру чотирьом хмельничанам (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України).
 
Правоохоронці встановили, що фігуранти вимагали від потерпілих 8 тисяч доларів США неіснуючого боргу. Вони психологічно та фізично тиснули на підприємців, а в подальшому «ціну» знизили до 4 тис доларів.
 
Щоб спонукати чоловіків заплатити, зловмисники підговорили двох осіб, які прикриваючи обличчя медичними масками, прийшли до місця роботи «боржників» та розпилили одному з них в обличчя сльозогінний газ, а товар зіпсували зеленкою.
 
Втомившись терпіти погрози та залякування, потерпілі звернулись до поліції.
 
Трьом підозрюваним обрані запобіжні заходи у виді тримання під вартою. Стосовно організатора – триває судовий розгляд.
 
Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
 
Один з підозрюваних водночас є підсудним у ще одному кримінальному провадженні за фактом хуліганства.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1277