Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2023

На Хмельниччині чиновники підозрюються у підробці рішень сесій про виділення землі своїм родичам

За процесуального керівництва Хмельницької окружної прокуратури повідомлено про підозру ексголові та колишньому секретарю однієї із сільських рад тоді Старокостянтинівського району за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки ( ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).
 
Встановлено, що підозрювані у 2020 році підробили рішення сесій, на підставі якого їхні родичі набули право приватної власності на земельні ділянки комунальної власності загальною площею майже 24 га. Такими діями територіальній громаді завдано шкоди на суму понад 460 тис грн.
 
На даний час земельні ділянки арештовано. В рамках кримінального провадження готуються цивільні позови про стягнення вказаних збитків.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1224