Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2023

На Хмельниччині судитимуть учасників організованої групи, які підробляли COVID-сертифікати та документи для виїзду чоловіків призовного віку за кордон (ФОТО)

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи за фактами підробки та збуту електронних сертифікатів про вакцинацію від гострої респіраторної інфекції COVID-19 (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 362, ч. 3 ст. 358 КК України).
 
За даними слідства, cпочатку ділки виготовляли підроблені COVID-сертифікати та довідки ПЛР-тестів. Так як жодного відношення до медицини вони не мали, то залучили до своєї діяльності лікарку, яка і вносила відповідну інформацію до баз даних.
 
Після повномасштабного вторгнення рф на територію України один з них змінив «профіль» і налагодив «схему» перетину кордону чоловіками призовного віку, зокрема і виготовлення необхідних для цього документів. За таку «послугу» брав 4500 доларів США з однієї особи.
 
Під час спроби переправлення військовозобов’язаних за межі України - його затримано.
 
З-поміж інших інкримінованих статтей, йому висунуто обвинувачення за ч. 3 ст. 332 КК України – організація незаконного перетину державного кордону.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1035