Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2023

У прокуратурі проведено семінар щодо особливостей здійснення процесуального керівництва та досудового розслідування кримінальних проваджень у сфері охорони лісових ресурсів (ФОТО)

Учора, 26 січня, у Хмельницькій обласній прокуратурі відбувся спільний навчально-методичний семінар, на якому йшлося про особливості здійснення процесуального керівництва та досудового розслідування кримінальних проваджень у сфері охорони лісових ресурсів.
 
У заході взяли участь працівники обласної та окружних прокуратур, представники Нацполіції, Державної екологічної інспекції в області, Південно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, лісогосподарського відділу Подільського регіонального офісу ДП «Ліси України» та судовий експерт Тернопільського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Мінюсту України.
 
Розпочинаючи роботу семінару, керівник обласної прокуратури Олексій Олійник наголосив, що в умовах збройної агресії рф проти України, збереження і збільшення лісистості набуває стратегічного значення, а проблеми незаконних порубок лісу та обігу незаконно зрубаної лісодеревини стають ще гострішими.
 
У 2022 році правоохоронними органами Хмельниччини розпочато 68 кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів у сфері охорони та збереження лісів. До суду з обвинувальними актами спрямовано 21 кримінальне провадження.
 
Учасники семінару обговорили ряд цікавих питань, зокрема: окремі питання кваліфікації незаконних порубок лісу та їх розмежування з суміжними складами злочинів, порядок призначення та проведення експертиз, шляхи взаємодії між силовими відомствами регіону, а також між державними та контролюючими органами з питань протидії кримінальним правопорушенням у зазначеній сфері.
 
Також окрему увагу приділено проблемним питанням, які виникають при здійсненні процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях у сфері охорони природного середовища, особливості й методику здійснення досудового розслідування таких злочинів.
 
По завершенню семінарського заняття учасники обмінялись думками та досвідом на вказаному напрямі.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 962