Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.01.2023

Правоохоронці попереджають про відповідальність за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами

Два кричущі випадки стались у м. Хмельницькому за минулі декілька днів.
 
24 січня з балкону власної квартири по вулиці Львівське шосе 27-річний хмельничанин кинув вибуховий пристрій у двір багатоповерхівки, попередньо - гранату «Ф-1».
 
Внаслідок вибуху пошкоджено два автомобілі та вікна квартир на 1-3 поверхах будинку.
 
Правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст. 208 КПК України. Під час огляду його помешкання виявлено кільце від гранати.
 
За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Хмельницького зловмиснику повідомлено про підозру за фактами незаконного придбання та зберігання гранати, а також у хуліганстві, вчиненому із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296 КК України). Його взято під варту.
 
Ще одна подія сталась напередодні. В одній із квартир багатоповерхівки на тій самій вулиці стався вибух, ймовірно гранати РГД-5.
 
Як наслідок, загинули 24-річний уродженець Шепетівського району та 51-річна місцева жителька.
 
Наразі правоохоронці встановлюють усі обставини події.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється Хмельницьким районним управлінням поліції ГУНП в області.
 
Правоохоронці вкотре попереджають про пильність та обережність при виявлені вибухових пристроїв чи бойових припасів!
 
Знешкодити вибуховий пристрій або локалізувати вибух можуть лише підготовлені спеціалісти.
 
Тому при виявленні підозрілого предмета негайно повідомляйте про це Службу порятунку - 101 або поліцію – 102, та ні в якому разі не намагайтесь знешкодити його самостійно.
 
Наголошуємо, що носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1322