Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2023

За втручання правоохоронців підприємство відшкодувало понад 1,7 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно директора підприємства за фактом вчинення злочину в сфері господарської діяльності (ч. 1 ст. 212-1 КК України).
 
Слідством встановлено, що директор одного із підприємств, що займається видобутком корисних копалин на території області, незважаючи на наявність чималих коштів на рахунках юридичної особи, умисно не сплатив єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суму 2,8 млн грн.
 
В ході розслідування підприємством відшкодовано до бюджету понад 1,7 млн грн, на решту суми в межах кримінального провадження прокурором заявлено цивільний позов.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим відділом управління СБУ в Хмельницькій області.
 
Довідково: санкція  ч. 1 ст. 212-1 КК України передбачає покарання у виді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 938