Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2023

За хабар хотів уникнути кримінальної відповідальності – судитимуть жителя Хмельниччини

Прокурорами Хмельницької окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно 40-річного мешканця Хмельницького району за фактами крадіжки в умовах воєнного стану та надання неправомірної вигоди службовій особі ( ч. 4 ст. 185, ч. 3 ст. 369 КК України).
 
Крадіжку чоловік вчинив у грудні 2022 року в одному із супермаркетів м. Старокостянтинів.
 
У камері схову разом зі своїми речами він вирішив прихопити майно іншого відвідувача магазину. Потерпіла жінка одразу звернулась до поліції і зловмисника вирахували по камерах відеоспостереження в той же день.
 
Розуміючи, що він перебуває на іспитовому терміні за вчинення крадіжки у минулому, чоловік вирішив підкупити правоохоронців, щоб не потрапити до в’язниці.
 
В приміщенні відділку поліції крадій запропонував слідчому 7500 грн, однак відкупитись не вдалось. Його затримали на місці.
 
Тепер йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Хмельницького районного управління поліції ГУНП у Хмельницькій області.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1003