Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2023

Незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон під виглядом водіїв-волонтерів – повідомлено про підозру жителю Хмельниччини (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 39-річному жителю Шепетівського району за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст. 332 КК України).
 
За даними слідства, чоловік пропонував громадянам призовного віку приховано виїхати за кордон на підставі фіктивних документів волонтерів та перевізників гуманітарної допомоги шляхом внесення їхніх даних до електронної системи «Шлях». Вартість таких «послуг» становила 3000 доларів США з людини.
 
За такою схемою чоловік збирався переправити через державний кордон громадянина призовного віку, який повертатися на територію України не планував.
 
У ході контролю за вчиненням злочину підозрюваного затримали правоохоронці при передачі частини коштів.
 
Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Встановлюються інші причетні до вчинення злочину особи.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчим управлінням ГУНП в області у взаємодії із працівниками Хмельницького управління ДВБ НП України та співробітників СБУ в області.
 
  
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 940