Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2023

За реагування прокуратури підрядник сплатив понад чверть мільйона гривень за несвоєчасно виконані роботи по будівництву спортивного майданчика для міні-футболу у м. Полонне

На виконання рішення суду, винесеного за результатами розгляду позовних вимог Шепетівської окружної прокуратури, підприємець сплатив до місцевого бюджету понад чверть мільйона гривень, призначених на будівництво спортивного майданчика у м. Полонне.
 
У грудні 2017 року між відділом освіти молоді та спорту виконавчого комітету Полонської міської ради об’єднаної територіальної громади та фізичною особою-підприємцем укладено договір підряду, відповідно до якого суб’єкт господарювання зобов’язався виконати роботи по будівництву спортивного майданчика для міні-футболу із штучним покриттям.
 
Згідно з умовами укладеного правочину договірна ціна склала майже 1,5 млн грн та кінцевим терміном виконання робіт визначено грудень 2018 року. Однак, незважаючи на повну попередню оплату за договором, підрядником у встановлений строк роботи в повному обсязі не виконано.
 
Вартість невиконаних робіт по будівництву вказаного майданчика складає 277 тис грн.
 
Діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання договору, повернення до місцевого бюджету частини коштів, сплачених на його виконання, та стягнення штрафних санкцій.
 
Господарським судом Хмельницької області позов окружної прокуратури задоволено в повному обсязі, а кошти перераховано до місцевого бюджету.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 816