Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2023

Правоохоронці викрили кримінального авторитета, який поширював злочинний вплив на Хмельниччині (ФОТО)

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру «кримінальному авторитету» у встановленні та поширенні в суспільстві злочинного впливу, крадіжці та незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 2, 3 ст. 185, ч. 1 ст. 255-1, ч. 2 ст. 289 КК України).
 
За даними слідства, раніше судимий за вчинення майнових злочинів 37-річний чоловік, здобув у в’язниці авторитетний статус. Тож після виходу з місць позбавлення волі почав активно поширювати свій злочинний вплив на Кам’янеччині. Він особисто визначав осіб, відповідальних за дотримання «злодійських законів» та координував їх діяльність. Будь-який спротив у дотриманні таких «неписаних правил» негайно подавлявся ним особисто або наближеними до нього особами.
 
Окрім того, злочинець у 2021 році вчинив серію крадіжок.
 
З гаража місцевого мешканця від викрав майна на суму понад 50 тис грн, а через декілька днів демонтував фари з автомобіля, припаркованого в одному з дворів у Кам’янці.
 
Також у лютому 2022 року зловмисник побив кам’янчанина та викрав його авто.
 
Загальна сума заподіяного збитку склала понад 200 тисяч гривень.
 
Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 10 років з конфіскацією майна. Наразі він перебуває під вартою без можливості внесення застави.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2095