Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2023

Вбили таксиста та сховали тіло у лісосмузі – засуджено двох жителів Хмельниччини (ФОТО)

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури суд визнав винними двох чоловіків в умисному вбивстві, розбійному нападі, незаконному заволодінні транспортним засобом та незаконному викраденні людини (п.п. 3, 9, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 146 КК України).
 
Подія сталась у квітні 2017 року поблизу с. Ставниця на той час Летичівського району.
 
67-річний потерпілий працював в одній із служб таксі обласного центру і вночі 5 квітня виїхав на зміну, а зранку рідні вже не могли додзвонитися на його мобільний.
 
Декілька днів чоловіка розшукували правоохоронці та родичі. Проте інформацію про зниклого надав 23-річний юнак, який зателефонував у поліцію і розповів, що того дня чоловік справді підвозив його з 17-річним знайомим, але вони з ним розрахувалися і після того не бачили.
 
Врешті з’ясувалося, що саме вони причетні до зникнення таксиста, а зателефонували до поліції, щоб забезпечити собі алібі.
 
Тієї ночі вони винайняли таксі і попросили завезти їх у село в Старосинявському районі. По дорозі зловмисники напали на водія, побили його і ще живого поклали до багажника.
 
Щоб уникнути покарання за вчинене, хлопці вирішили вбити таксиста, аби той не звернувся в поліцію. Вони забили до смерті чоловіка палицею, а тіло заховали в лісосмузі біля с. Ставниця колишнього Летичівського району. Неподалік заховали і викрадений автомобіль «Daewoo Sens». Також душогуби забрали з собою матеріальні цінності, які були в авто.
 
Їх засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна у старшого зловмисника та без конфіскації – у молодшого.
 
Рішення суду не набрало законної сили та може бути оскаржене в апеляційному порядку.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1002