Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2023

Обіцяв допомогти скласти іспит з водіння - судитимуть хмельничанина

Прокурорами Окружної прокуратури міста Хмельницького направлено до суду обвинувальний акт стосовно 37-річного хмельничанина за фактом шахрайства та підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 369 КК України).
 
У вересні минулого року місцевий житель подав до Територіального сервісного центру МВС в Хмельницькій області заяву про складання практичного іспиту для отримання посвідчення водія. Прибувши до сервісного центру, він випадково познайомився з місцевим мешканцем, який повідомив, що для успішної здачі потрібно заплатити.
 
Зловмисник запевнив, що має знайомства з впливовими особами і за 4 тис грн може допомогти «вирішити питання», хоча насправді мав намір привласнити кошти.
 
Будучи переконаним, що в іншому випадку не складе іспит, чоловік погодився заплатити і повідомив про даний факт правоохоронцям.
 
Під час передачі неправомірної вигоди підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1123