Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.01.2023

Оголошено про підозру хмельничанину за фактом підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Хмельницького повідомлено про підозру 34-річному хмельничанину за фактом шахрайства та підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 369 КК України).
 
Дізнавшись, що мешканець обласного центру здійснює оформлення документів на відведення земельної ділянки у приватну власність для будівництва, зловмисник вирішив йому в цьому «допомогти».
 
Він переконав чоловіка, що за 1200 доларів США може «домовитись» зі службовими особами органу місцевого самоврядування та посприяти в успішному оформленні документації, хоча насправді мав намір заволодіти вказаними коштами.
 
Будучи переконаним, що без «допомоги» він не зможе оформити право власності, 33-річний місцевий житель погодився заплатити.
 
Під час передачі частини коштів у сумі 600 доларів США підозрюваного затримано за ст. 208 КПК України.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1091