Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2022

Генератори маячні - двоє колаборантів отримали покарання

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури суд визнав винними 54-річну жінку та 52-річного чоловіка у здійсненні колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).
 
Працівник ювелірної майстерні, спілкуючись з іншими громадянами, виправдовував повномасштабне вторгнення росії необхідністю нібито «врятувати жителів Донбасу, яких бомблять 8 років». А події 2014 року, тобто Революцію Гідності, він називав «переворотом».
 
Він визнавав правомірними дії російських окупаційних військ, які, за його твердженням, вдерлись в Україну «за запрошенням» так званих «л/днр», щоб «зупини громадянську війну в Україні». Запевняв, що загарбники очищують Україну виключно від «нацистів».
 
Ще одна проросійська активістка підтримувала дії держави-агресора у соціальних мережах.
 
Жінка репостила публікації з ворожою пропагандою на підтримку загарбницької політики кремля. Вихваляла загарбників та бойовиків незаконних збройних формувань.
 
Вироками Хмельницького міськрайонного суду колаборантів засуджено та призначено покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування, на 10 років.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалось слідчими управління СБУ в області.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1248