Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2022

Афера на 2 мільйона: повідомлено про підозру спільникам, які наживалися на будівництві амбулаторій

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру інженеру з технічного нагляду, а також засновнику та директору субпідрядної організації за фактом привласнення коштів державного бюджету в особливо великих розмірах (ч. ч. 4, 5 ст. 191, ч. ч. 1, 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364, ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України).
 
Слідством встановлено, що впродовж 2018-2020 років з державного бюджету виділили кошти на будівництво трьох амбулаторій первинної медичної допомоги у Кам’янець-Подільському районі. Тендер на всі об'єкти виграло одне товариство та залучило до будівництва субпідрядника.
 
З метою привласнення коштів до актів виконаних робіт вносилися недостовірні відомості про їх обсяги та вартість. На момент проведення розрахунків за зазначені в актах роботи, частина з них фактично не була виконана.
 
Внаслідок таких протиправних дій було привласнено близько 2 млн грн державних коштів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.
 
Довідково: найсуворіша санкція інкримінованих статей передбачена ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1421