Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2022

На Хмельниччині до 7 років позбавлення волі засуджено колишнього заступника директора державного підприємства, який привласнив майже 900 тис гривень

За публічного обвинувачення Шепетівської окружної прокуратури суд визнав винним колишнього заступника директора з фінансово-економічних питань одного з державних підприємств Славути у заволодінні майном в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 362, ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Протягом 2018 року 47-річний чоловік, маючи право доступу до системи дистанційного обслуговування клієнтів та електронно-цифровий ключ, вносив неправдиві відомості про перерахування грошей на рахунок приватного підприємця, за нібито придбані товари. Фактично ж будь-які будівельні матеріали та обладнання державному підприємству не постачалися.
 
Таким чином, зловмисник заволодів грошовими коштами державного підприємства на загальну суму 858400 гривень.
 
Вироком Шепетівського міськрайонного суду його засуджено до 7 poків позбавлення волi з позбавленням права обiймати посади, пов’язані з реалiзацiєю адмiнiстративно-господарських або адмiнiстративно-розпорядчих функцій строком на 3 роки, з конфiскацiєю усього майна, окрім житла.
 
Також він сплатить усю завдану державному підприємству матеріальну шкоду.
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1269