Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2022

Винуватцю смертельної ДТП, внаслідок якої загинула 11-річна хмельничанка, не вдалось уникнути покарання – апеляційний суд підтримав позицію прокурорів (ФОТО)

За результатами розгляду апеляційної скарги сторони захисту апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, відповідно до якого одного з учасників дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула малолітня дитина, засуджено до 6 років позбавлення волі.
 
Трагедія сталась з вини водіїв двох транспортних засобів – автомобіля Mercedes-Benz E220, яким керував іноземець, та мотоцикла BMW RRS1000 під керуванням місцевого мешканця.
 
Під час проїзду перехрестя на дозволений сигнал світлофора та здійснення повороту водій автомобіля не надав дорогу мотоциклісту, який удвічі перевищив дозволену швидкість руху. Через порушення швидкісного режиму хмельничанин допустив зіткнення з автомобілем.
 
Внаслідок цього мотоцикл відкинуло на тротуар де стояла 11-річна дівчинка, яка від отриманих травм померла.
 
Вироком Хмельницького міськрайонного суду водію мотоцикла призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. Його взято під варту в залі суду.
 
Даний вирок сторона захисту оскаржила в апеляційному порядку, однак апеляційний суд залишив рішення без змін.
 
Вирок набрав законної сили.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 646