Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2022

Незаконно утримували та вимагали гроші – апеляційний суд підтримав позицію прокурорів та відправив двох хмельничан за ґрати

За результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури  Хмельницьким  апеляційним судом скасовано рішення суду першої інстанції та ухвалено новий вирок стосовно двох хмельничан. Їх визнано винними у крадіжці, викраденні документів та вимаганні, поєднаному з погрозою знищення майна, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 189, ч. ч. 1, 3 ст. 357 Кримінального кодексу України).
 
У березні 2020 року чоловік та жінка, домовившись між собою, хитрощами заманили 47-річну місцеву жительку до свого будинку, де незаконно утримували, погрожували знищити її житло та, застосовуючи фізичний та психологічний тиск, вимагали у потерпілої гроші.
 
Спочатку зловмисники примушували жінку взяти гроші у кредит, а коли та категорично відмовилась – викрали особисті документи та оформили на її банківську картку декілька онлайн-кредитів. Частину коштів їм вдалось зняти, доки картку не заблокував банк.
 
Продовжуючи свої злочинні дії, погрожуючи знищенням майна та застосовуючи насильство, вимагачі змусили потерпілу піти до відділення банку та розблокувати банківську картку.
 
Унаслідок цих дій з рахунку потерпілої спільники зняли решту грошей. Загалом їм вдалось заволодіти коштами на суму понад 11 тис грн.
 
Лише через три дні жінка змогла втекти та викликати поліцію.
 
Вироком суду першої інстанції обвинуваченим призначено умовне покарання.
 
Не погодившись з таким рішенням, прокурори оскаржили його в апеляційному порядку.
 
За принципової позиції обласної прокуратури апеляційним судом ухвалено новий вирок, відповідно до якого зловмисники проведуть за ґратами  5 і 3 роки.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1110