Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2022

Фальсифікований алкоголь на прилавках Хмельниччини – судитимуть членів злочинного угрупування (ФОТО)

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно трьох жителів обласного центру за фактами незаконного придбання, зберігання, транспортування з метою збуту та збуту алкогольних напоїв, вчинене організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України).
 
За даними слідства, у червні цього року 34-річний організатор угрупування розробив план злочинної діяльності, до якої залучив ще двох мешканців м. Хмельницького.
 
Чоловіки купували незаконно виготовлені алкогольні напої (горілку, коньяк) та в подальшому продавали в мережі роздрібної торгівлі Хмельницької області.
 
Викрили фігурантів під час чергової реалізації незаконної продукції.
 
В ході обшуків правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти, 4 автівки, які фігуранти використовували у своїй діяльності та близько 1300 літрів готової алкогольної продукції.
 
«Бізнесменам» загрожує покарання у виді штрафу від 85 до 170 тис грн з конфіскацією автомобілів, що використовувались у злочинній діяльності та знищенням незаконно виготовлених алкогольних напоїв.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 1036