Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2022

На Хмельниччині засуджено батьків, з вини яких в пожежі загинуло четверо малолітніх дітей (ФОТО)

За публічного обвинувачення Волочиської окружної прокуратури суд визнав винними батьків у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель чотирьох дітей, та злісному невиконанні обов’язків по догляду за дітьми (ч. 2 ст. 270, ст. 166 Кримінального кодексу України).
 
Трагедія сталась у листопаді 2021 року у с. Медисівка Теофіпольської територіальної громади.
 
Ввечері матір залишила чотирьох малолітніх дітей в кімнаті, де була розтоплена піч, зачинила двері будинку і пішла придбати продукти та зустріти з роботи чоловіка. Малеча залишилась на самоті на декілька годин.
 
В цей час у кімнаті, де перебували діти, спалахнула пожежа. Загорілися легкозаймисті речі, які лежали впритул до печі, а потім вогонь перекинувся на помешкання. Маленькі діти не змогли самостійно покинути будинок і загинули від гострого отруєння чадним газом. 
 
Повернувшись додому та побачивши дим в оселі, батьки викликали пожежників та кинулись рятувати дітей. Однак рятувальники, які прибули на місце події, виявили вже бездиханні тіла двох хлопчиків – 5 і 2 років, а також двох дівчаток – 6 років та 7 місяців.
 
Як встановлено слідством, причиною займання стала несправність пічного опалення. Батько сам вмонтував в грубку металеву решітку, що й призвело до фактичного доступу полум’я до житлової кімнати.
 
Вироком Теофіпольського районного суду матері призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі, батько проведе за ґратами 5 років.
 
Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.
 
 
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 2419