Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2022

Прокуратура через суд домоглася забезпечення належного збереження заказника місцевого значення «Христосівський»

Рішенням Хмельницького окружного адміністративного суду задоволено позов Летичівської окружної прокуратури  про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання забезпечити проведення робіт із винесення меж гідрологічного заказника місцевого значення «Христосівський» і закріплення їх в натурі (на місцевості).
 
Заказник площею 147 га входить до складу природно-заповідного фонду України, до якого встановлений особливий режим охорони і використання природних ресурсів.
 
Статус заказника присвоєно для збереження ставу та прилеглого болота, як регулятора ґрунтових вод та передано під охорону Старосинявській селищній раді з метою збереження його в природному стані.
 
Прокурори у суді довели, що майже 20 років орган місцевого самоврядування у порушення вимог земельного законодавства не вжив заходів щодо винесення і закріплення в натурі (на місцевості) меж об’єкта природно-заповідного фонду.
 
Оскільки межі заказника не визначені, а земельна ділянка не внесена до Державного земельного кадастру, це фактично унеможливлює належне його збереження в природному стані.
 
Реагуючи на виявлені порушення та захищаючи інтереси держави, прокуратурою подано позов до суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

кількість переглядів: 852